Завершився міжнародний аудит панелі системи телевізійних досліджень GfK Україна

28-10-2008

Київ, 28 жовтня 2008 року, 24 жовтня 2008 року ІТК отримав кінцевий звіт про проведення міжнародного аудиту панелі системи телевізійних дослідження GfK Україна , який проходив з 18 червня по 11 вересня. Аудит був замовлений Індустріальним Телевізійним Комітетом, проводила аудит французька компанія CESP.

Нагадаємо ІТК оголосив про проведення аудиту телевізійної панелі в квітні цього року та обрав пропозицію CESP (Centre d'Etude des Supports de Publicitе) – Центр вивчення та підтримки медіа.

В ході аудиту, під час відвідування київського офісу GfK-Ukraine, аудиторами компанії CESP було перевірено роботу залучених в дослідження департаментів, проведені зустрічі та інтерв’ю з відповідними менеджерами та їхніми командами, проведена оцінка обладнання, що використовується для вимірювання, була вивчена документація стосовно роботи панелі. Інспектор компанії CESP відвідав понад 30 домогосподарств, що проживають у містах населених пунктах «50 -» з метою перевірки установки піплметрів, умов рекрутингу в панель, телевізійного обладнання, «повсякденної» взаємодії та логістики між панелістами та GfK-Ukraine. Окрім того, в кожному домогосподарстві була протестована робота піплметру (за сценаріями телеперегляду) для перевірки коректного функціонування кожного прибору.

«Перш за все, варто похвалити технічний комітет за вибір саме цієї компанії аудитором Української телевізійної панелі. Незважаючи на те, що це був  4 чи 5 аудит проведений на замовлення ІТК, проте за результатами останнього аудиту ми дізналися дуже багато нового та цікавого про нашу панель. Це була перша повноціна перевірка роботи панелі ГфК, яка включала в себе, окрім всього іншого, і реальне відвідування сімей в яких встановлені піплметри. Таким чином ми тепер точно знаємо, що панель не віртуальна а існує, і живі, справжні, люди натискують на кнопки.» - прокоментував Орест Білоскурський, Голова Технічного комітету ІТК, Керівник відділу якісницьких досліджень, телеканал ICTV, Директор з маркетингових досліджень та аналізу аудиторії, «Старлайт-Медіа».

За висновками результатів аудиту діюча панель системи телевізійних досліджень GfK Україна відповідає найсучаснішим міжнародним нормам та стандартам, вимогам надійності та валідності даних. Також міжнародна компанія  CESP висунула ряд пропозицій по подальшому покращенню роботи системи телевізійних досліджень GfK Україна.

Конференція «Медіаправо» - фахова конференція, метою як