Індустріальний Телевізійний Комітет приєднався до Ініціативи “Чисте небо”

10-02-2020

6 лютого 2020 р. Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК) став учасником Громадської спілки "Ініціатива Чисте небо"

ІТК є професійним галузевим об’єднанням провідних телеканалів та медійних агенцій.

Участь ІТК у діяльності антипіратської організації "Чисте Небо" посилить експертизу цієї спільноти фахівців у сфері розвитку легального перегляду та боротьби з крадіжками контенту.

Директор Індустріального Телевізійного Комітету Ігор Коваль коментує: "Маємо щире переконання, що співпраця дозволить нам виробити спільні механізми реалізації захисту прав інтелектуальної власності на телевізійному та рекламному ринках, чиї інтереси ми представляємо".

Директор ГС "Ініціатива Чисте небо" Катерина Федорова: "Для нашого індустріального проекту дуже важлива галузева підтримка, особливо такої значущої асоціації з величезним досвідом та авторитетом. Хоча наша діяльність спрямована на досить вузьке питання, воно впливає на розвиток ринку в цілому. І подолати спільного ворога можна лише спільно".

Ігор Коваль також підкреслив значення об’єднання у такій справі як захист прав інтелектуальної власності: "Наразі порушники мають широкий спектр можливостей, що потребує комплексних рішень та організованих дій. Відтак, неабиякого значення набуває консолідація спільних зусиль медіа ринку в сфері боротьби з піратством".

Представник ІТК поділився своїм баченням ситуації і вектору дії: "Важливо акцентувати увагу на свідомому споживанні легального контенту та його отриманні з правомірних джерел. Гостро стоять питання ідентифікації піратів, закріплення санкцій на належному законодавчому рівні та можливість їх застосування у реальних умовах функціонування ринку, а також мінімізація повторних порушень".

У ІТК представлені: основні 4 телевізійні групи (Inter Media Group, Медіа Група Україна, 1+1 медіа, StarLightMedia), 5 канал та основні медійні групи (Publicis Groupe, Omnicom Media Group, razom communications).

До Ініціативи "Чисте небо" можуть приєднатися ті, хто поділяє принципи, що об’єднали однодумців цієї ініціативи, зокрема готовність рішуче боротися за свій продукт, блокування тих, хто порушує права інших правовласників та участь у внутрішній роботі та зовнішній антипіратській діяльності "Чистого неба"

Ініціатива була створена у 2013 році з метою розвитку в уанеті легального аудіо-візуального продукту і боротьби з сайтами, що поширюють в мережі контент з порушенням права інтелектуальної власності. В 2018 році було зареєстровано Громадську спілку "Ініціатива Чисте небо".

Конференція «Медіаправо» - фахова конференція, метою як