Advocacy

22 червня – день жалоби та вшанування пам'яті жертв війни

Результати пленарного засідання Верховної Ради України

18 червня 2014 року

Сьогодні, 18 червня 2014 року, Верховною Радою України на пленарному засіданні було проведено сигнальне голосування щодо проекту Постанови про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України № 2252а від 06.06.2013р., за результатами якого було вирішено провести поіменне голосування на іншому засіданні. Законопроект очікує розгляду.

Проектом пропонується затвердити Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, а також вважати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови Верховної Ради України від 19 травня 2006 р. N 420 «Про затвердження Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України».

Відповідно до проекту Положення акредитація журналістів, працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України проводиться Прес-службою Апарату Верховної Ради України шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на строк повноважень Верховної Ради України чергового скликання.

Акредитаційні картки забезпечують право входу журналістів і технічних працівників до: ложі преси і кулуарів сесійної частини будинку по вул. Грушевського, 5 (крім сесійної зали) під час засідань Верховної Ради України через під´їзд №1; відповідних будинків Верховної Ради України під час брифінгів, прес-конференцій, круглих столів, інших відкритих для засобів масової інформації заходів; відповідних будинків Верховної Ради України під час засідань комітетів, тимчасових комісій Верховної Ради України, якщо комітетом, тимчасовою комісією не прийнято рішення про проведення закритого засідання.

Журналісти і технічні працівники за акредитаційними картками мають право безперешкодного входу на відкриті засідання комітетів, тимчасових комісій Верховної Ради України (про проведення закритого засідання комітет, тимчасова комісія приймає відповідне рішення).

Оцінка – позитивний.

22 червня – день жалоби та вшанування пам'яті жертв війни

На виконання Постанови Верховної Ради України від 20 травня 2011 року № 3430-VІ та з метою вшанування пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни 22 червня 2014 року оголошено днем жалоби та вшанування пам'яті жертв війни.

При плануванні програм і передач на цей день рекомендовано керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, затвердженими Національною радою 08.02.2012 рішенням № 116